Om Oslo havn 1798

Prosjektet Oslo havn 1798 er en interaktiv opplevelse langs Oslo havn (Havnepromenaden) som gir publikum – både barn og voksne – ett sanselig inntrykk av Oslos og Norges historie og kunsthistorie på slutten av 1700-tallet. Visuelt og lydmessig er Oslo havn 1798 en digital verden. Den er likevel fortøyd i den fysiske verden gjennom luktbokser og vektleggingen av stedet.

Oslo havn 1798 kan oppleves på smarttelefon, pad, og pc. For den beste opplevelsen skal du stå på stedene som er gjenskapt, og der se, lytte, og lukte til det som kjennetegnet dem i 1798. Du skal også reflektere over om, og hvordan, disse stedene har forandret seg.

Spillteknologi, Virtual reality og Augmented reality (AR) er brukt til å utvikle den digitale delen av opplevelsen. Skilt på «de oransje konteinerne» i Bjørvika langs Havnepromenaden er de fysiske inngangene til den digitale verdenen, men har også litt ekstra informasjon om noen av stedene. På disse skiltene finnes også luktbokser.

Bygningene, havneområdet og alle andre deler av Oslo havn 1798 bygger på forskning gjort av historikere, kulturhistorikere og arkeologer. Lenker til referanser og ytterligere informasjon er tilgjengelig i tilknytning til opplevelsene.

Prosjektet startet januar og avsluttes juni 2018.